Efficient Determination of Individual Maillard Compounds in Heat-Treated Milk Products by Amino Acid Analysis

Publikation: Beitrag in FachzeitschriftForschungsartikelBeigetragenBegutachtung

Beitragende

  • Thomas Henle - , Professur für Lebensmittelchemie (LC1), Technische Universität München (Autor:in)
  • Heike Walter - , Technische Universität München (Autor:in)
  • Ingolf Krause - , Technische Universität München (Autor:in)
  • Henning Klostermeyer - , Technische Universität München (Autor:in)

Abstract

Fast and sensitive separation of pyridosine and furosine as well as lysinoalanine and common amino acids by ion-exchange chromatography is described. The molar ratios of furosine to pyridosine found by this method were different from previously published values. An unknown ninhydrin-positive compound was detected in hydrolysates of heated casein/lactose solutions and heated milk samples.

Details

OriginalspracheEnglisch
Seiten (von - bis)125-135
Seitenumfang11
FachzeitschriftInternational dairy journal
Jahrgang1
Ausgabenummer2
PublikationsstatusVeröffentlicht - 1991
Peer-Review-StatusJa

Externe IDs

Scopus 0000533829

Schlagworte